ali28

اشاره‌اي كوتاه به آياتي از جزء پنجم قرآن كريم كه به مولا اميرالمؤمنين علي عليه‌السلام مربوط مي‌شود.
« أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَى مَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ »
آيا به مردم در برابر آنچه كه خداوند از فضل خود به آنان داده است، حسد مي‌كنند(نساء/54)

خزيمه به علي‌بن‌ابيطالب عليه‌السلام نگاه كرد، علي به او گفت: آيا ميبيني كه چگونه به خاطر فضل خدا مورد حسد واقع شده‌ام؟ (و اين به سبب) موقعيت من نسبت به پيامبر و به سبب علمي است كه خداوند به من روزي كرده است، پس خزيمه گفت: نعمت خدا را كه آنان ندارند و نيز فضيلت والايي را كه كسي نمي‌تواند درباره‌ي آن با تو نزاع كند، بر تو ديدند. ا زدين و دنيا آنچه مورد آرزوست، تو داري و بالاتر از آرزو اخلاق و طبيعت آن است. آنان از خشم طولاني خود دست‌هاي خود را درباره‌ تو بر هم زدند و هر كس راضي نباشد، خداوند خوار كننده اوست.(حسكاني: 81)
« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ »
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد از خدا اطاعت كنيد و نيز از پيامبر و صاحبان امر اطاعت كنيد.(سوره نساء آيه59)
ابوبصير از ابوجعفر از اين سخن خداوند پرسيد: «اطيعوالله و اطيعو‌الرسول و اولي‌الامر منكم» گفت: درباره‌ي علي‌بن‌ابيطالب عليه‌السلام نازل شده است. ابوبصير گفت: مردم مي‌گويند: چرا خداوند نام علي عليه‌السلام و اهل‌بيت او را در كتاب خود نياورده است؟ ابوجعفر گفت: به آنان بگوييد: خداوند بر پيامبرش نماز را فرستاده ولي تعيين نكرده كه سه ركعت باشد يا چهار ركعت و خود پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آن را تفسير كرده است . و نيز حج را فرستاده ولي نگفته كه هفت بار طواف كنيد و خود پيامبر آن را تفسير كرده است و نيز اين آيه را نازل كرده: «اطيعوالله و اطيعو الرسول و اولي‌الامر منكم» و اين آيه درباره‌ي علي و حسن و حسين نازل شده است و پيامبر خدا فرموده است: شما را به كتاب خدا و اهل بيت خودم وصيت مي‌كنم، من از خداوند خواسته‌ام كه ميان اين دو جدايي نياندازد تا در حوض بر من وارد شوند و خدا اين دعوت مرا اجابت كرده است.(حسكاني: 83)
« وَمَن يُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا*ذَلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللّهِ وَكَفَى بِاللّهِ عَلِيمًا »
و هر كس خدا و پيامبر را اطاعت كند، آنان با كساني خواهند بود كه خدا به آنان نعمت داده است، از پيامبران و راستگويان و شهدا و نيكوكاران و اينان چه دوستان خوبي هستند! اين عنايتي از سوي خداست و از نظر آگاهي خداوند بسنده است.(نساء/69-70)
عبدالله‌بن عباس گفت: «و من يطع‌الله» يعني كسي كه خدا را در واجباتش اطاعت كند «والرسول» و پيامبر را در سنتش «فاولئك مع الذين انعم الله عليهم من النبيين» يعني محمد «والصديقين» يعني علي‌بن‌ابي‌طالب عليه‌السلام و او نخستين كسي بود كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) را تصديق كرد « والشهداء» يعني علي‌بن‌ابي‌طالب عليه‌السلام و جعفر طيار و حمزه‌‌بن‌عبدالمطلب و حسن و حسين، اينان سروران شهيدان هستند «والصالحين»‌يعني سلمان و ابوذر و صهيب و بلال و خبّاب و عمّار« ذلك الفضل من الله» همانا منزل علي و فاطمه و حسن و حسين و منزل پيامبر در بهشت يك است. (حسكاني: 89)


نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید