12917012601

ای خالق مهربان! تنها تو را با می‌ستاییم و خاضعانه بر درگاه با عظمت تو جبین می‌ساییم، تویی که مهربانی و عطوفت را در حق بندگانت به کمال رساندی و با چراغ هدایتگر قرآن ما را هدایت فرمودی.

- اکنون در محضر يكي ديگر از سوره‌هاي نوراني مصحف عظیم، قرآن هستيم استدعا داریم خود را برای ره پویان راه هدایت معرفی فرمايند:

نام من نباء مي‌باشد و هشتاد وهشتمین سوره قرآن حکیم می‌باشم ،دارای چهل ویک آیه بوده و در شهر مکه مکرمه بر اختر تابناک هستی حضرت محمد(صلي الله علیه واله وسلم) نازل گشته‌ام.

- لطفاً فضیلت تلاوت خود را برای قرآن پژوهان بیان نمایید:

ششمین گل معطر بوستان محمدی حضرت امام صادق (علیه السلام)می‌فرمایند: هرکس هر روز سوره«عم یتسائلون »را بخواند از دنیا نرود،تا توفیق زیارت کعبه را بیابد.1

- خواهشمندیم خلاصه‌ای از آیات کریمانه‌ی خود را برای محبین کلام الله بازگو نمایید:

آیات من با خبردادن از حادثه‌ی بزرگ قیامت شروع می‌شود وسپس نشانه‌های آغاز رستاخیز را بازگو نموده و به چگونگی کیفر کفار و توبیخ گناهکاران می‌پردازد. سپس در ادامه بخشی از نعمات وموهبات بهشتی را برشمرده و چگونگی پاداش و رستگاری مومنان را بیان می‌کند و در پایان با ذکر سرنوشت غم انگیز کفار و این‌که روز قیامت حق است پایان می‌پذیرد.

- از شما درخواست داریم ماجرای یکی از آیات حکیمانه خود را برای مأنوسین با قرآن تعریف نمایید:

به یاد می‌آورم در جنگ جمل ،سواری از لشکر بصره بیرون آمد و شروع به خواندن این آیات کرد: «عَمَّ يَتَسَاءلُونَ،عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ،الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ،كَلَّا سَيَعْلَمُونَ ،ثُمَّ كَلَّا سَيَعْلَمُونَ» «از چه میپرسند؟ از خبر بزرگ قیامت که در آن با هم اختلاف می‌کنند چنین نیست به زودی خواهند دانست،پس به زودی بر خطای خود آگاه می‌شوند.»

امیرالمؤمنین (علیه السلام)پیش رفت وبه او فرمود:آن خبر بزرگ را می‌شناسی؟ عرض کرد: خیر،حضرت فرمود:به خدا قسم من نباء عظیم هستم که در من خلاف کردند ،به زودی مرا خواهید شناخت آن وقتی که میان بهشت و دوزخ بایستم،وخلایق را قسمت کنم. به دوزخ بگویم این برای تو وآن دیگری برای من. بگیر او را که از دشمنان من است و دست بردار از این شخص که از دوستان من است و به زودی خواهید دانست که من نباء عظیم هستم آن زمان کنار حوض کوثر بایستم وطایفه‌ای را از حوض کوثر برانم.2

- بفرمایید معنای«يَا لَيْتَنِي كُنتُ تُرَابًا» در چهلمین آیه شما «إِنَّا أَنذَرْنَاكُمْ عَذَابًا قَرِيبًا يَوْمَ يَنظُرُ الْمَرْءُ مَا قَدَّمَتْ يَدَاهُ وَيَقُولُ الْكَافِرُ يَا لَيْتَنِي كُنتُ تُرَابًا» چیست؟

پاسخ خود را از بیانات گرانقدر رسول خدا محمد مصطفی صلي الله علیه واله وسلم بشنويد، ایشان می‌فرمایند: در روز قیامت چون کفار مشاهده کنند آنچه را که خداوند به شیعیان علی(علیه السلام) وعده داده بود از اجر و قرب و منزلت و کرامت، پس آنان آرزو می‌کنند، ای کاش ما هم از شیعیان علی بودیم؛یعنی به آن حضرت منسوب بودیم، این است معنای «يَا لَيْتَنِي كُنتُ تُرَابًا» یعنی ای کاش علوی بودیم و ابوتراب را دوست داشتیم.3

- در انتها از حضور گرامی شما تشکر و سپاسگزاری نموده، و منتظر شنيدن يك از توصیه‌های شما هستيم.

« ذَلِكَ الْيَوْمُ الْحَقُّ فَمَن شَاء اتَّخَذَ إِلَى رَبِّهِ مَآبًا»

«این روز حق و راست است پس هرکه می‌خواهد نزد خدای خود منزلتی یابد،در راه طاعت بکوشد.»4

پی نوشت ها

1- بحارالانوار92/319باب 97به نقل از مشکوه الانوارص145

2- تفسیر جامع ج7ص 371و372

3- تفسیر جامع ج7 ص378و379

4- قرآن کریم سوره نباء آیه 39

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید