emam zaman519

عصر غبيت، عصر محروميت از چشمه‌ي گواراي ولايت است و هنگامه‌ي دوري از چشمه‌سار هدايت حضرت اوست. در اين دوران، همانگونه كه خود در پس پرده‌ي غيبت نشسته است و مردمان از ديدار او محرومند، صفات حسنش نيز محجوب است. آنچه از تشعشع خلق و خوي او ديده مي‌شود از پس ابر سياهي است كه بر چهره‌ي آفتاب افتاده و تابشي است از ميان روزنه‌هاي پرده‌ي هجران و چه زيباست آن لحظه كه اين پرده برافتد و « اشرقت الارض بنور ربها » معني شود. 

اما در عين انتظار آن روز ، بايد كه گامي برداريم در جهت آشنايي بيشتر با آن مه حسن و جمال و فضل و كمال كه آب دريا را اگر نتوان كشيد هم بقدر تشنگي بايد چشيد. مي‌خواهيم بدانيم كمالاتي كه حضرت ولي عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) دارا هستند از كجاست؟ آيا خدا به ايشان عطا فرموده است يا خود حضرت اين فضائل را كسب كرده‌اند؟
در طي اين بحث امام ابتدا اشاره‌اي به كمالات خدادادي ايشان خواهيم كرد و سپس به كمالات اكتسابي حضرت مي‌پردازيم و در نهايت سخن از كمالات موهبتي خواهيم گفت.
1) كمالات خدادادي: در ابتدا بايد به اين نكته توجه داشت كه خداوند متعال همه‌ي انسانها را يكسان نيافريده است و آنچه به آنها عطا فرموده يكسان نيست. در كليّت همه يكسانند. همه بر فطرت توحيدي آفريده شده‌اند و مي‌توانند خداپرست باشند. لذا نسبت به اين مسئله همه تكليف دارند. اما كمالات معنوي و فضائل ذاتي همه يكسان نيست. يك مبناي اين تفاوتها فضل و لطف خداست و اگر چنانچه در لطف و فضل ، تساوي رعايت نشود خلاف عدالت نيست. آنچه خلاف عدالت است اين است كه در حق تبعيض شود. اما اگر در لطف تبعيض شود خلاف عدالت نيست خداوند متعال موجودات را بر مبناي لطف آفريده ، لذا يكي را خورشيد قرار داده ، و يكي را ماه ، يكي را زمين و ديگري را دريا، خورشيد منبع انرژي و نور است و زمين از خودش نور ندارد و محتاج خورشيد است . يكي خاك است، يكي آب است و ديگري گياه يكي را حيوان قرار مي‌دهد بدون عقل و ديگري انسان با عقل و هوش سرشار. اين تفاوتها در آفرينش بر مبناي لطف خداست و بر مبناي حكمتش.
اما اين نكته هم بايد مورد توجه باشد كه چون خداوند به موجودات به تفاوت لطف مي‌كند، از آنها به طور يكسان مسئوليت نمي‌خواهد. اگر يكسان بخواهد اين ظلم است و ساحت مقدس او از ظلم منزه است. پس متفاوت مي‌دهد و متفاوت هم مي‌خواهد كه خود فرموده لايكلف الله نفساً الا وسعها، خداوند هيچكس را جز به اندازه توانش تكليف نمي‌كند.
خدا به حيوانات عقل نداده و به همين دليل تكليف هم بر آنها مقرر نفرموده، ولي به انسان به هر اندازه كه عقل و استعداد داده باشد به همان اندازه هم تكليف مي‌خواهد.
بنابراين مقدمات، خداوند بر مبناي حكمتش وقتي مي خواهد زمين را بارور و سرسبز كند، به ابرها آب مي‌دهد ، وقتي مي‌خواهد ميوه‌ها را رسيده و آبدار گرداند، برگرمي هوا مي‌افزايد، و وقتي مي‌خواهد انسانها را هدايت كند، در بين آنها انساني خلق مي‌كند كه شايسته‌ي رهبري سايرين باشد يعني براي اين كار، خدا يك انسان كاملتري را مي‌سازد.
خدا آن كمالات ابتدايي را كه به حضرت رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) داده است به ما نداده و متقابلاً تكليفي را هم كه به ايشان واگذار كرده به ما واگذار نفرموده است و آن رسالت و مأموريت سنگيني كه به ايشان محول فرموده بر دوش ما قرار نداده است. اراده نفرموده آن رسالت را برعهده‌ي ما بگذارد و لذا لازم نيست كه آن كمالات اوليه را به ما هم عطا كرده باشد.
پس خداوند براي هر كاري ، موجودي را آماده مي‌كند و توان انجام آن كار را به او عطا مي‌فرمايد. حال اگر آن موجود جبراً كارش را انجام بدهد در اين صورت انجام آن كار براي او فضيلتي نيست چون مجبور است ولي اگر به واسطه‌ي داشتن كمالات خدادادي كارش را به اختيار انجام داد اين براي او فضيلت است. خورشيد چون جبراً مي‌تابد گفته نشده كه خورشيد در مقابل خدا مقامش از زمين بيشتر است. اما رسول اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و يا امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) كاري كه خدا به عهده ايشان واگذار فرموده با اختيار انجام مي‌دهند لذا در نزد خدا از مقام والا و بالايي برخوردار مي‌شوند حال دقت كنيد. خداوند متعال كاري به عهده امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) گذاشته كه بسيار بسيار مهم است. اجراي دين خدا در سطح جهاني و به نتيجه رساندن زحمات همه‌ي انبياء و اولياء كار بسيار ارزشمندي است كه نياز به قدرت روحي و سعه‌ي صدر بالايي دارد . كسي كه چنين مأموريتي دارد بايد واجد كمالاتي در سطح بالا باشد گرچه ائمه معصومين(علیهم السلام) همه يك نورند و يك حقيقت كه فرموده‌اند: « كلهم نور واحد » ولي وجود اقدس حضرت صاحب‌الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) داراي ويژگي‌هايي است و برنامه‌ي آن بزرگوار را خصوصيتي است كه باعث شده چشم اميد همه، حتي پيامبران و ائمه هدي (علیهم السلام) به ايشان دوخته شود و اهميت ظهور ايشان به اندازه‌اي است كه پيوسته دودمان امامت و ولايت ، در گفتار و رفتارشان، از آن حضرت به بزرگي ياد كرده و همگان را متوجه عظمت او ساخته‌اند.
پس حضرت ولي‌عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) كمالات اوليه خدادادي بسياري دارند كه با مأموريت سنگيني كه به ايشان واگذار شده متناسب است ولي كمالات حضرت به همين‌جا محدود نمي‌شود.
ادامه دارد....

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید