با آغاز تابش هشتمين خورشيد امامت و ولايت جهان غرق در شادي و سرور و مترنم به شميم رأفت و مهرباني او شد، همو كه نام گرامياش از نام علي مرتضي و حريم الهياش قطعهاي از جنتالمأوي است.
فرخنده ميلاد حضرت ثامنالحجج عليبن موسيالرضا عليّهالسلام را به پيشگاه مقدّس صاحب عصر و زمان حضرت مهدي عليّهالسلام و شما خوانندگان گرامي تبريك و تهنيت عرض مينماييم. اين بار ميخواهيم چونان كبوتران مقيم درگاهش بالهاي عزم بر شناخت والي عطوف شيعيان را بگشاييم و از خوان كرم او تحفهاي معنوي برگيريم. پس روح بيقرارمان را زائر كويش مينماييم و از عمق وجود صدايش ميزنيم « السلام عليك يا عليبنموسيالرضا المرتضي»
– عنوان كتاب : تحليلي از زندگاني امام رضا (عليّهالسلام)
– تأليف: محمدجواد فضلالله ، ترجمه : سيد محمدصادقعارف
اين كتاب به قلم يكي از دانشمندان و نويسندگان برجستهي لبناني نگارش يافته است كه در آن به زندگاني هشتمين پيشواي تشيع و تجزيه و تحليل وقايع آن پرداخته و غبار شبهه را از چهره حقايق زدوده و در پايان نيز با ذكر روايات و احاديثي از امام رضا عليّهالسلام به ارزش كتاب خود افزوده است.
– عنوان كتاب : آئين زندگي از ديدگاه امام رضا (عليّهالسلام)
– مؤلف : محسن كتابچي
اين كتاب شامل رهنمودهاي ارزنده امام هشتم عليّهالسلام در زمينهي حيات طيبه است، آري هر كس ميخواهد از « حيات طيبه» برخوردار باشد بايد برنامه و نقشهي زندگي خود را ، با تعاليم پيشوايان راستين دين مقدس اسلام ترسيم نمايد و نقش اين سخنان گوهربار را در زندگي خود پررنگ كند، در اين كتاب سعي شده تا در مورد بيشتر آداب زندگي ازجمله انتخاب همسر، تكاليف والدين نسبت به فرزندان ، تكاليف زن و شوهر نسبت به يكديگر، آئين خويشاوندي و… سخنان و راهكارهايي از امام رضا عليّهالسلام ارائه نمايد. به آن اميد كه با مطالعه و عمل به اين دستورات ارزشمند به زندگي خود رنگ الهي ببخشيم.
– عنوان كتاب : آثار حضور و بركات امام رضا (عليّهالسلام) در ايران
– نوشته : محمدجواد جعفرنژاد
كتابي است كه در هشت فصل تنظيم شده و در آن به زندگينامه ، آثار سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي، علمي و عقيدتي هشتمين امام شيعيان پرداخته و در پايان نيز گزيدهاي از احاديث امام رضا عليّهالسلام و كراماتي از ايشان بيان شده است.
– عنوان كتاب : زندگاني ثامنالائمه امام عليبنموسيالرضا (عليّهالسلام)
– نوشته: آيتاللهسيدمحمدتقي مدرس مترجم : محمدصادق شريعت
نگارندهي اين كتاب بر اين باور است كه دوران زندگي امام رضا عليّه السلام آغاز مرحلهي نوين حيات تشيع است، زيرا در اين مرحله افكار و ديدگاههاي شيعه از مرحلهي پنهاني به درآمد و آشكار شد و پس از اين دوره بود كه شيعيان در برخي مناطق خاص، همواره به نام گروهي مخالف و مبارز مطرح شدند و در تمام شهرها وجود شيعيان علني گرديد. عليبنموسي را بدين دليل ملقب به «رضا» كردند كه موافق و مخالف بدو خرسند و راضي بودند. اين كتاب به بخشي از زندگي و سيماي آن امام بزرگ پرداخته است.
– عنوان كتاب : امام عليبن موسيالرضا علیه السلام منادي توحيد و امامت
– نگارش : محمدجواد معيني – احمد ترابي
اين كتاب كاري از گروه پژوهش تاريخ اسلام ميباشد و به اين موضوعات : اجمالي از زندگي امام رضا عليّهالسلام، امامت عليبنموسي ، شخصيت معنوي، علمي و اخلاقي امام رضا، زندگي سياسي، خطمشي امام رضا در برابر حكومتها، سفر تاريخي امام رضا از مدينه به مرو، عهد نامهي ولايت عهدي، شهادت امام رضا و گذري بر ساحل معارف رضوي پرداخته است.
در مقدمهي اين كتاب چنين آمده است:
غريبي، آشناي اهلولايت و محبّت ، آشنايي، غريبنواز و اهلبذل و عنايت تنها آمده است، بيهيچ همسر و فرزند ، تا اعلام كند آمدنش هجرت است نه سير و سياحت. تنها آمده است تا در سرزمين پهناور شيفتگان زلال ولايت ، چلچراغ خانهاش قلب هزاران هزار جويندهي گمكرده راه را به نور ايمان بيارايد. آمده است تا رواقهاي بلند حرمش ، همواره مأمن دلخستهو پناه آهوان رميده از دام و دانِ دنيا باشد.
– عنوان كتاب : درسهايي از زندگاني امام رضا علیه السلام
– نوشته : دكتر حسين فريدوني
در اين كتاب سعي بر آن شده كه با رعايت اختصار درسهايي از مكتب امام رضا عليّهالسلام را فراگيريم و هشدارهايي را كه لازمهي زندگي سالم انساني است به گوش جان بشنويم.
– عنوان كتاب : زندگي سياسي هشتمين امام حضرت عليبن موسيالرضا علیه السلام
– تأليف : جعفرمرتضيحسيني ترجمه: دكتر سيدخليل خليليان
با مطالعهي اين كتاب ميتوانيد با نهضت دولت عباسي، سياست ضد علوي عباسيان ، شكست سياسي ضد علوي، شخصيت امام رضا علیه السلام ، پيشنهاد خلافت و امتناع امام، پذيرفتن وليعهدي با تهديد ، موضعگيري امام. برخي از اقدامات مٱمون و… آشنا شويد.
– عنوان كتاب : امام رضا و ايران
– نوشته: سيدحسين حرّ
سياست امام براي سفر به خراسان تنها در افشاي سياستها مأمون محدود نميشود، بلكه در اين هجرت هدفهاي ديگري نيز دنبال ميشود كه برقراري پيوند با ايرانيان متمايل به تشيع ، تبديل خراسان به كانون تشيع، معرفي مباني انديشه شيعي با استفاده از فرصت وليعهدي ، تلاش براي تحكيم مباني كلامي شيعه و نشان دادن تسلط ائمه شيعي بر ميراث نبوي و علوي در مواجهه با بزرگان ملل و نحل، از اهم آن اهداف دانسته شده است.
اين كتاب در چهار فصل تنظيم شده و اهداف مأمون در انتخاب خراسان به عنوان مركز حكومت و دعوت از امام رضا عليّه السلام ، موضع امام رضا عليّهالسلام مقابل اين دعوت و اهداف امام از پذيرش دعوت، پيامدهاي اين دعوت از گذشته تاكنون براي مردم اين سرزمين برخي از مباحث اين كتاب است.