ali4

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

به نام خداوند بخشنده مهربان (سوره فاتحه آيه1)
قال اميرالمؤمنين علي عليه‌السلام:
« كُلَّما فِي القرُآن في الحَمدِ، وَ كُلَّما في الحَمدِ فِي البِسملَه، و كُلَّما فِي البِسملَه فِي الباء، و كُلَّما فِي الباء فِي النُّقطَةِ، وَ اَنا النُّقطَةُ الَّتي تَحتَ الباء »
تمام آنچه در قرآن است در سوره حمد است و آنچه در سوره حمد است در بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم جمع شده است و آنچه در بسم‌الله‌الرحمن الرحيم است در باء آن است و همه اسرار باء در نقطه آن است و من نقطه زير باء هستم. (ترجمه القطره ج1: ص177)
اهدنا الصَّراط المُستقيم
ما را به راه راست هدايت فرما (سوره فاتحه آيه 5)
ابن‌عباس گفت: پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم به علي‌بن ابي‌طالب عليه‌السلام فرمود: تو راه روشن و توصراط مستقيم و تو سرور مؤمنان هستي.
ابوجعفر باقر عليه‌السلام از پدرش، از جدش پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل مي‌كند كه فرمود: هركس دوست داشته باشد كه از صراط مانند بادي تند بگذرد و بدون حساب وارد بهشت گردد، وليّ و وصيّ و دوست و جانشين من براي خاندانم، علي‌بن‌ابي‌طالب(علیه السلام) را دوست بدارد و هر كس مي‌خواهد وارد آتش شود ولايت او را ترك كند، پس سوگند به عزت و جلال پروردگارم كه او دروازه خداوند است كه جز از طريق او نمي‌توان وارد شد و او صراط مستقيم است و او كسي است كه در روز قيامت از ولايت او پرسيده خواهد شد.(حسكاني:‌34) و (خطابه غدير: 70)
ذلِكَ الكِتابُ لارَيْبَ فيهِ هُدًي لِلمُتَّقينَ.
آن كتابي است كه شكي در آن نيست، مايه هدايت براي پرهيزگاران است (سوره بقره آيه 2)
از عبدالله‌بن عباس درباره سخن خداوند:‌« ذلك الكتاب لاريب فيه هدي للمتقين» نقل شده كه گفت: يعني شكي نيست كه آن از جانب خداوند است و به عنوان هدايت نازل شده: يعني بيان و نور است براي پرهيزگاران، براي علي‌بن‌ابي‌طالب(علیه السلام) كه يك لحظه به خدا شريك قائل نشد، ازشرك و پرستش بتها پرهيز نمود و عبادت را تنها براي خدا انجام داد. او و شيعيانش بدون حساب به سوي بهشت فرستاده مي‌شوند. (حسكاني:38)
وَ اولئِكَ هُمُ المُفلِحوُنَ
و آنان همان رستگارانند. (سوره بقره آيه4)
علي‌بن ابيطالب (علیه السلام) گفت: سلمان فارسي به من گفت: اي ابوالحسن كمتر اتفاق مي‌افتاد كه تو خدمت پيامبر مي‌رسيدي و من با او بودم مگر اينكه پيامبر به كتف من مي‌زد و مي‌فرمود: اي سلمان اين (علي) و گروه او همان رستگارانند. (حسكاني: 38)
وَ أقيموا الصَّلوة وَ آتوا الزَّكاة و اركعُوا مَعَ الرّاكِعينَ.
نماز را به پا داريد و زكات را بپردازيد و با ركوع‌كنندگان ركوع كنيد. (سوره بقره آيه 43)
ابن‌عباس گفت: از جمله چيزهايي كه در قرآن در خصوص پيامبر خدا و علي‌بن ابيطالب (علیه السلام) و اهل‌بيت او در سوره بقره نازل شده اين آيه است: « واركعوا مع الراكعين » اين آيه در حق پيامبر خدا و علي‌بن ابيطالب (علیه السلام) نازل شده است و اين دو نفر نخستين كساني بودند كه نمار خواندند و ركوع كردند.
وَ استَعينوا بِالصَّبر وَ‌الصَّلوةِ وَ‌إنَّها لكَبيرَةٌ اِلا عَلي الْخاشِعينَ الذينَ يظُنونَ أنَّهُم مُلاقوا رَبَّهمْ.
و به وسيله صبر و نماز ياري بجوييد و همانا آن (نماز ) گران است مگر براي خاشعان ، همانان كه مي‌دانند كه پروردگارشان را ملاقات خواهند كرد. (سوره بقره آيات 45-46)
ابن عباس درباره آيه « وَ استَعينوا بِالصَّبر وَ‌الصَّلوةِ وَ‌إنَّها لكَبيرَةٌ اِلا عَلي الْخاشِعينَ » گفت: «خاشع» كسي است كه در نماز خود فروتن باشد و به آن روي آورد ؛ يعني پيامبر خدا و علي (علیه السلام). (حسكاني: 48)
وَ إن كانَتْ لِكَبيرَةِ اِلّا عَلي الَّذينَ هَدَي الله
و البته آن گران است مگر براي كساني كه خدا آنان را هدايت كرده است. (سوره بقره آيه 143)
حسن بصري مي‌گويد: علي‌بن‌ابي‌طالب (علیه السلام) نخستين كسي بود كه خدا او را با پيامبر هدايت كرد و نخستين كسي بود كه به پيامبر ملحق شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید