nazaeat

معبودا! تنها تویی که به ما هستی بخشیدی، پس از عمق جان تو را می ستاییم و با ذره ذره‌ی وجودمان می‌پرستیم ،ما را به راه راست هدایت و به نور قرآنت منور فرما.

در محضر يكي ديگر از سوره‌هاي نوراني قرآن كريم هستيم از ايشان تقاضامنديم خود را براي خوانندگان ما معرفی بفرمایند:

من نازعات، هفتاد ونهمین سوره قرآن هستم. دارای 46 آیه بوده و در سرزمین وحی، مکه معظمه، بر فخر کائنات محمد مصطفی (صلي الله علیه وآله وسلم) نازل گشته‌ام.

- از شما در خواست داریم فضیلت تلاوت خود را برای محبین کلام الله بیان نمایید:

ششمین گل خوشبوی امامت، صادق آل محمد(علیه السلام) می‌فرمایند: هر که سوره نازعات را قرائت نماید، سیراب از دنیا می‌رود و سیراب مبعوث می‌شود و سیراب وارد بهشت می‌گردد.1

 - لطفاً محتواي آيات خود را بيان كنيد:

آیات من با سوگند به فرشتگانی که جان کفار را به سختی و جان مؤمنان را به راحتی می‌گیرنند آغاز می‌شود. سپس برخی از علائم هولناک قیامت را برشمرده و اشاره‌ای کوتاه به داستان موسی و سرنوشت فرعون می‌نماید. و در پایان مظاهر قدرت خدا در آسمان و زمین را نشانه‌ای از معاد معرفی کرده و بیان می‌دارد که هیچ کس از ساعت وقوع قیامت اطلاع ندارد.

- از شما تقاضامندیم ماجرای یکی از آیات حکیمانه‌ی خود را برای تلاوت کننده‌گان قرآن بازگو نمایید:

شبی مهتابی را به یاد می‌آورم که جمعی از یاران امام صادق(علیه السلام) در حضور ایشان نشسته بودند. پس به حضرت گفتند:ای فرزند رسول خدا،چقدر منظره‌ی آسمان وستارگان زیبا و نورانی است!!

حضرت با اشاره به آیات ابتدایی نازعات فرمودند:«فَالْمُدَبِّرَاتِ أَمْرًا» مدبرات امور، چهار فرشته هستند: جبرئیل ،میکائیل ،اسرافیل وعزرائیل که به زمین نظر می‌کنند،پس شما و برادرهایتان را در اطراف مشاهده می‌نمایند، نور شما شیعیان در زمین و آسمان، بهتر و نیکوتر است از نور این ستاره‌گان و اهل آسمان هم سخنان شما را می‌گویند،چقدر مؤمنین نورانی هستند.2

- لطفاً بفرماييد منظور آیات ابتدایی شما «وَالنَّازِعَاتِ غَرْقًا وَالنَّاشِطَاتِ نَشْطًا، قسم به فرشتگانی که جان کفار را به سختی می‌گیرند وجان اهل ایمان را به آسایش ونشاط» چیست؟

پاسخ خود را از زبان شیوای مولی الکونین حضرت علی (علیه السلام) بشنويد كه میفرمایند:

فرشتگان،جان کفار را از میان پوست واز زیر هر موی وناخن به سختی بیرون می‌آورند و کافر در وقت مرگ،خود را چون غرق شده می‌بیند و مؤمنین در وقت مرگ با نشاط هستند، زیرا هنگام مرگ بهشت را به ایشان نشان می‌دهند و حورالعین به آنها می‌گویند: به سوی ما بیا که در انتظار تو هستیم و مؤمن از این خبر مسرور و با نشاط می‌شود.3

- در انتها از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید کمال امتنان وسپاس را داشته و مشتاق شنیدن یکی از توصیه‌های روح‌بخش شما هستیم:

«وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَى* فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِیَ الْمَأْوَى»

واما آن کس که از حضور در پیشگاه خدا ترسید و نفس خود را از خواهش‌ها باز داشت همانا بهشت منزلگاه اوست.»4

امام صادق (علیه السلام) ذیل این آیه می‌فرمایند:هر کس بداند خدا او را می‌بیند و گفتارش را می‌شنود وعملش را از خیر و شر مي‌داند،پس خود را از اعمال قبیح و زشت حفظ می‌کند و این شخص کسی است که از مقام پروردگارش ترسان است.5

پی نوشت ها

1-بحارالانوار92/319باب97به نقل از مشکوه الانوارص145

2- تفسیر جامع –ج7-ص381

3- تفسیر جامع-ج7-ص380

4- قرآن کریم-نازعات/41-40

5- تفسیر جامع-ج7-ص386

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید