emam zaman27

اولين‌بار كه اين كلمه را شنيدم، كمي جا خوردم، امام لسان‌الله است، يعني چه؟ امام زبان خداست!!!

مگر خداوند هم زبان دارد؟! ما كه يقين داريم، خداوند نه جسم است و نه هيچ شباهتي به مخلوقاتش دارد، پس چرا زبان خدا؟!!
اما كمي انديشه درمعناي زبان و كمي تحقيق و تفحص در جايگاه امام به عنوان حجت خداوند در ميان خلقش، مرا تا اندازه‌اي با مفهوم اين كلام آشنا كرد.
مگر نه اين است كه هر چه قصد اظهارش را داريم، با زبان بيان مي‌كنيم. در واقع زبان وسيله‌ي بيان خواست دروني ماست، پس اگر به حجت‌هاي الهي نام لسان‌الله يا زبان خدا داده شده، نيز درست به همين معناست. اين عزيزان وسيله‌ي بيان خواست پروردگار هستند. آنچه خالق عالم مي‌پسندد و از ما انتظار دارد و نيز آنچه خوش نمي‌دارد و بر ما ناپسند است، توسط حجت‌هاي خويش به بندگانش ابلاغ مي فرمايد.
بدون ترديد و بنابر دلايل قطعي و نقلي، امروز حجت‌ پروردگار بر روي زمين، وجود مقدس امام عصر، فرزند خلف امام عسكري(عليه‌السلام) حضرت حجة‌ابن‌الحسن عجل الله تعالی فرجه مي‌باشند كه يكي از ويژگي‌هاي حضرتش، همين لسان الله بودن است. در زيارت آل‌ياسين مي‌خوانيم:

السلام‌عليك يا حجة‌ الله و دليل ارادته 

سلام بر تو اي محبت پروردگار و اي راهنماي خواست او

در واقع خداوند متعال از طريق حجت‌هاي خويش كه سفيران وي در ميان خلقش مي‌باشند. با مردم سخن گفته و آنان را از خواست و اراده‌ي خويش با خبر مي‌سازد.
پس اهل بيت عليهم‌السلام به عنوان آخرين حجت‌هاي الهي و امام عصر به عنوان آخرين بازمانده‌ي اهل‌بيت، نه فقط چشم خدا (عين‌الله) و دست خدا(يدالله) كه زبان خدا(لسان الله) نيز هستند و هيچ طالب كمالي ترديد ندارد كه يافتن راه سعادت و نجات، در گوش فرا دادن بلكه گوش جان سپردن به تك‌تك كلمات اين عزيزان است كه هر كدام، درّي از گنجينه‌ي حقايق و معارفي است كه پروردگار عالم به ايشان عطا فرموده است.
كلمات حكيمانه‌ي اين بزرگواران، ويژگي‌هاي نابي چون، زيبايي، اختصار، گويايي و دل نشيني را در حد اعلاء به نمايش گذاشته و بي اغراق بايد گفت: كلامي است دون كلام خالق اما فوق كلام مخلوق.
بي جا نيست كه خود اين عزيزان، يكي از راههاي گرايش افراد به سوي خويش را، آشنايي با كلام خود دانسته و فرموده‌اند: اگر مردم محاسن كلام ما را بدانند از ما تبعيت خواهند كرد. (بحار، ج،ص30)
اما دريغ و درد كه حتي بسياري از ما ارادتمندان به اين خاندان نيز، چنانچه بايد و شايد، به كلمات شريف ايشان، عنايت و توجه نداشته و هرگز نكوشيده‌ايم خدا را از راه زبانش و زبان را از راه كماتش بشناسيم و به ديگران معرفي كنيم.
آيا زمان آن نرسيده است كه گامي در اين راه برداريم و به جاي اينكه بر هر در و دروازه‌اي به گدايي دانش برويم، بر اين آستانه زانو بزنيم و گوش كه نه، دل را به بيانات لسان‌الله بسپاريم كه امیر المومنین علی علیه السلام فرمودند:

من تمسك بنا لحق، و من سلك غير طريقنا غرق‏

کسی که به طریق ما متمسک شود به ما ملحق خواهد شد و کسی که به غیر راه ما تمسک جوید هلاک میگردد

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید