emam zaman509

در درس گذشته به كمالات خدادادي امام پرداختيم و در ادامه‌ي اين بحث به كمالات اكتسابي و موهبتي حضرت ولي‌عصر مي‌پردازيم.
كمالات اكتسابي: حضرت يك سلسله كمالاتي را نيز در طول عمر طولانيشان كسب فرموده‌اند.
در طول اين مدت با بندگي خدا و عبادت او بر فضائل خود افزوده‌اند. ما اعتقاد داريم كه بندگي پروردگار، وسيله‌ي قرب به خداست و البته يقيناً كميت و كيفيت عبادت در نزديكتر كردن انسان به خداي متعال و كسب كمالات عاليتر تأثير بسياري دارد. به اين معنا كه كيفيت نماز ما ارزش آن را تعيين مي‌كند و هر چه كميت بسيار نماز با كيفيت بالاي آن همراه شود سبب كمال است. در مورد ساير عبادات نيز اين مطلب صدق مي‌كند. امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در طول عمر بلند خويش به عبادت حضرت حق با كيفيت عالي مشغول هستند و اين دائماً كمالان حضرت را افزون مي‌سازد.
در طول اين يكهزار و يكصد و هفتاد سال حضرت چه اندازه خدمت به حلق كرده، گرفتاري مبتلايان را برطرف ساخته، دستگيري از فقرا و ضعفا كرده، نماز شب خوانده، روزه گرفته، در پيشگاه خداوند دعا كرده، سجده و ركوع كرده و همه اينها فضائل حضرت را افزايش داده و مي‌دهد.
گذشته از اين صبر و تحملي كه حضرت براي رضاي خدا و در مقابل آنچه كه در دنيا مي‌گذرد از خود نشان مي‌دهد بسيار ارزشمند است چرا كه حضرت نيز مانند ما مختار است و با اختيار، اطاعت فرمان خدا مي‌كند. كسي كه مي‌تواند به همه‌ي ناروائيها خاتمه بدهد اما منتظر اذن خداوند مي‌ماند. علمش از همه بيشتر است، همه‌ي عالمان ابراز وجود مي‌كنند اما حضرت بروز نمي‌دهد. قدرت دارد ديگران همه ابراز قدرت مي‌كنند اما او خودداري مي‌كند و منتظر فرمان خدا مي‌ماند، اين فوق‌العاده ارزشمند است و به جهت همين كمالات است كه تمام فرشتگان خدمتگزار اويند و انبيا به او غبطه مي‌خورند و اوليا انتظار مي‌كشند كه در خدمت و ركاب او باشند.
مولاي همه خوبان، امام علي عليه‌السلام با شيدايي و شيفتگي از شوق ديدارش آه مي‌كشيد و لقايش را انتظار مي‌برد «آه آه ..... شوقاً الي رؤيته» بانوي هستي ، فاطمه زهرا سلام‌الله‌عليها در لحظه‌هاي آخر عمر شريف پيامبر با مژده‌ي «منا مهدي هذه الامه» تسلي مي‌يابد.
امام علم و تعليم، حضرت صادق عليه‌السلام آرزوي ديدار او را دارد. در فراقش ناله مي‌كند و در غم غيبتش مي‌سوزد. از دوري رويش آسايش ندارد و از هجرانش پريشان و افسرده است، سرشك از ديدگان مي‌بارد و با آن محبوب نيامده نجوا مي‌كند و آرزومند خدمتگزاري آستان اوست «لوادركته لخدمته ايام حياتي» «اگر روزگار او را مي‌يافتم، سراسر زندگيم را خدمتش مي‌كردم
و امام رئوف علي‌بن‌موسي‌الرضا عليه‌السلام با ياد آن حجت يزدان اشك از ديدگان فرو مي‌ريزد و به احترام نام مقدس‌«قائم» از جا برمي‌خيزد، مي‌ايستد و دستان مباركش را بر سر مي‌گذارد و براي تعجيل در فرجش دعا مي‌فرمايد.
كمالات موهبتي: بخشي از كمالات صالحين از طريق هديه و بخشش ديگران به دست مي‌آيد. براي مثال وقتي كسي زحمت انجام مراسم حج را بر خود هموار مي‌كند و به نيابت از ديگري اين عمل را انجام مي‌دهد در واقع اجر و ثواب عمل حج را به آن شخص هديه كرده است و از اين طريق بر كمالات او افزوده است. حال اين بخشش و هديه‌گاه در دوران حيات يك فرد صورت مي‌گيرد و گاه بعد از رحلت و كوچ كردن از دنيا. بعد از رحلت رسول اكرم صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم چقدر كمالات موهبتي از سوي مردم تقديم پيامبر شده است: مسلماً هر لا اله الا الله كه گفته شود پاداش آن به پيامبر اكرم نيز مي‌رسد. هر كس در هر گوشه و كنار نماز بخواند و يا عبادت ديگري انجام دهد ثواب آن به حضرت نيز مي‌رسد.
يك سلسله از كمالات امام عصر نيز كمالاتي است كه اولياء خدا، مؤمنين و شيعيان، تقديم آستان حضرتش كرده‌اند. از زمان حضرت آدم تا زمان ولادت امام عصر و از زمان ولادتش تا كنون چه اندازه پاداش عبادات تقديم محضر حضرت شده و كمالات ايشان را افزون ساخته است. براي مثال امام صادق عليه‌السلام پيش از ولادت حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعاي ندبه را به ايشان هديه مي‌فرمايند. و امروز نيز يكي از راههاي عرض ارادت به آستان مقدسش انجام اعمال مستحب به نيابت از حضرت و يا هديه كردن اعمال صالح مثل زيارت، تلاوت قرآن، صدقه و انفاق به محضر امام ويا يكي از عزيزان ايشان است.
نقل شده سالها پيش در شهر مقدس سامرا، وبا شايع شد به طوري كه همه را پريشان خاطر كرده و دسته دسته قرباني مي‌گرفت تا آنكه مجتهد بزرگوار مرحوم آيت‌الله سيدمحمد فشاركي رحمة الله عليه حكم فرمود كه تمام شيعيان سامرا از زن و مرد همه روزه يك زيارت عاشورا به نيابت از طرف نرجس‌خاتون مادر محترم امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بخوانند و ايشان را نزد فرزند بزرگوارشان شفيع قرار دهند كه حضرت شيعيان سامرا را از اين بلا حفظ فرمايند. همه شيعيان اطاعت كردند و از آن روز به بعد حتي يك نفر از شيعيان اين شهر نيز در اثر وبا از بين نرفت در حالي كه هر روز دهها نفر از غيرشيعه در اثر اين بيماري از دنيا مي‌رفتند.
در پايان در يك كلام بايد گفت: او ذخيره‌ي همه هستي، ثمره‌ي همه‌ي رسالتها، منبع همه كمالات، سرچشمه همه‌ي خيرات و جلوه‌گاه همه‌ي نيكوئيها و زيبائيهاست. او در فضيلت‌ها و والايي‌ها بي‌همتاست و ازينروست كه امروز در صدر كائنات قرار دارد. آري او انساني كامل و برخوردار از همه‌ي ويژگي‌هاي نيكان است و آنچه خوبان همه دارند او تنها دارد.
برگزيده از گفتارهايي پيرامون امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و آفتاب در نگاه خورشيد با تصرف و تلخيص

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید